flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Другий загальнонаціональний форум "Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці

27 червня 2018, 14:47

Вчора, 26 червня 2018 року прес-секретар Господарського суду Рівненської області Лунько Олександр долучився до роботи Другого загальнонаціонального форуму "Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці".

Вказаний форум було організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, ГО "Детектор медіа", Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

Захід, присвячений покращенню взаємодії судів та ЗМІ, проходив у м. Києві, проте за сприяння Державної судової адміністрації України, через територіальні управління, зокрема і ТУ ДСА у Рівненській області, було організовано відеоконференцзв'язок, що дало змогу взяти участь у форумі працівникам місцевих судів області, представникам регіональних засобів масової інформації.

"Ті люди, які були безпосередньо в суді, більше довіряють судам, ніж ті, які не були в судах. Думка тих, хто не був в судах, якраз і формується завдяки ЗМІ. Тому, нам дуже важливо, щоб ця думка була професійною, щоб вона відображала те, що відбувається в судах, і задля цього ми проводимо такі заходи", - відкриваючи форум, звернувся до учасників голова Вищої ради правосуддя Ігор БЕНЕДИСЮК.

Як суду побудувати імідж через комунікацію з пресою. Як привернути журналістську увагу до суддівської праці і збільшити імовірність появи якісних матеріалів. Висвітлення судових процесів у ЗМІ: як протидіяти маніпуляціям та стереотипам. Нові підходи до комунікацій найвищої судової інстанції. Канадський досвід взаємодії судів зі ЗМІ на прикладі провінції Нова Шотландія (Канада). На ці та інші теми були проведені дискусії між представниками судів та ЗМІ.

З відеозаписом трансляції Форуму можна ознайомитися за посиланням.