flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з нагоди річниці створення господарських (арбітражних) судів України!

04 червня 2018, 09:45

Шановні колеги!

Прийміть сердечні привітання з нагоди річниці створення господарських (арбітражних) судів України!

4 червня 1991 року Верховною Радою УРСР було прийнято Закон "Про господарські суди", який став фундаментом для створення системи господарського судочинства України.

Символічно, що господарські суди стали однолітками незалежної України. Відкривши процес спеціалізації судів 27 років тому, вони разом з державою переживали складні процеси становлення і трансформації. Так, з початку проголошення Незалежності України господарські суди посіли почесне місце в системі судочинства, адже від моменту свого створення останні стали одним з ключових інститутів захисту прав суб’єктів господарювання та сприяння розвиткові ринкових засад функціонування української економіки, від яких фактично залежить матеріальне благополуччя, інвестиційний клімат країни та доля усього українського народу.

Складні виклики сьогодення, як ніколи загострено ставлять питання загального дотримання законності, покладають на Вас особливу відповідальність за зміцнення авторитету володарів мантій та довіри суспільства до судової влади вцілому, вимагають самовідданості й мужності, а також доброчесності і глибоких фахових знань.

Отож, з нагоди цього свята бажаю міцного здоров’я, сімейного благополуччя, невичерпної наснаги, нових професійних здобутків та успіхів у благородній справі забезпечення процвітання нашої Держави.

Нехай повага і довіра громадян стануть гідною подякою за виваженість у прийнятті рішень та професійні зусилля, а щоденна кропітка робота у справі забезпечення діяльності господарських судів України стане запорукою прогресивного розвитку нашої країни на шляху творення громадянського суспільства та становлення України як європейської демократичної правової країни.

 

 

З повагою

в.о. Голови Господарського суду Рівненської області                                                                                                  Войтюк В.Р.