flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Рівненської області студенти-правники отримували практичні знання

30 березня 2018, 10:11

Господарський суд Рівненської області підтримує майбутніх спеціалістів-правників, які прагнуть удосконалювати та поглиблювати свої теоретичні знання та набувати практичних навичок у юриспруденції.
Щороку студенти юридичного спрямування з вищих навчальних закладів України проходять навчальну та виробничу практику у Господарському суді Рівненської області. Працівники суду допомагають майбутнім юристам закріпити набуті в процесі навчання знання на власному емпіричному досвіді у практичній діяльності, оволодіти сучасними методами та формами організації робочого часу в галузі майбутньої професії та основам роботи в колективі суду.
Так, протягом 1 січня 2018 року - 31 березня 2018 року в Господарському суді Рівненської області навчальну практику проходили студенти юридичних спеціальностей Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України. Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету "Одеська юридична академія", Національного університету "Острозька академія", Львівського національного університету імені Івана Франка. Західноєвропейською національного університету імені Лесі Українки та Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу.
Під час проходження практики студенти мали можливість вивчити структуру і організацію роботи суду, нормативні документи, якими визначено діяльність судової установи, ознайомились з основами складання процесуальних документів, а також документів первинного обліку і статистичної звітності, правилами веденням діловодства, відвідали судові засідання, проведені, зокрема, у режимі відеоконференції.
Господарський суд Рівненської області і надалі планує проводити подібні заходи та співпрацювати з майбутніми спеціалістами в галузі права з метою отримання ними професійного досвіду та практичного засвоєння матеріалу, отриманого під час вивчення правових дисциплін.