flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 2019 року!

24 лютого 2020, 11:46

21 лютого 2020 року відбулися розширена нарада щодо підсумків роботи апеляційного та місцевих господарських судів за 2019 рік, в якій взяв участь голова Господарського суду Рівненської області - Торчинюк В.Г. Участь у нараді взяли судді Північно-західного апеляційного господарського суду та голови господарських судів Вінницької, Волинської, Житомирської, Рівненської областей, заступник голови суду Хмельницької області, а також помічники суддів, секретарі судових засідань, працівники відділу документообігу та організаційного забезпечення, відділу аналітичної роботи та узагальнення судової практики та сектору судової статистики ПЗАГС.

Голова Північно-західного АГС Олег Мельник виступив із підсумковою доповіддю, у якій, зокрема, відмітив збільшення кількості розглянутих справ, порівняно із показниками у 2018 році, як судами першої, так і апеляційної інстанцій. Зазначив, що кількість розглянутих справ у апеляційній інстанції збільшилася на 27 відсотків.

- Навантаження істотно зросло, хоча у нас є достатньо внутрішніх резервів для того, щоб справлятися із роботою. У відсотковому співвідношенні скасованих та змінених судових рішень ПЗАГС до загальної кількості прийнятих за 2019 рік, було скасовано 8,57 %, що на 0,5% менше у порівнянні із 2018 роком,- зокрема сказав Олег Володимирович.

Голова суду зазначив, що у 2019 році 38 рішень місцевих господарських судів залишено без змін Верховним Судом, відповідно скасовані рішення апеляційної інстанції.

-Це той показник, який ми, судді апеляційної інстанції, завжди повинні пам'ятати і приймати до уваги. Адже він і підводить риску в якості роботи нашого суду. Отже, одним із пріоритетних напрямків у нашій діяльності залишається контроль і покращення якості здійснення правосуддя,- відмітив голова ПЗАГС.

Проаналізувавши показник змінених і скасованих Верховним Судом судових рішень, прийнятих та переглянутих судом апеляційної інстанції, Олег Володимирович відзначив Господарський суд Рівненської області, як такий, що мас за 2019 рік найменшу кількість скасованих і змінених рішень. Разом з тим, голова суду поінформував учасників наради щодо результатів анонімного опитування відвідувачів суду. Зазначив, що респонденти високо оцінюють роботу Північно-західного АГС, як то організацію роботи суду, роботу суддів та працівників апарату, так і умови перебування у суді. З доповідями на розширеній нараді виступили секретарі судових палат судді Михайло Юрчук та Алла Гудак, які ознайомили присутніх із річними результатами у розрізі роботи судових палат.

Під час заходу учасники обмінювалися думками щодо роботи судів, останніх змін у процесуальному законодавстві та сформували план роботи на поточний рік.