flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації прес-секретаря суду!

13 листопада 2017, 12:57

З 8 по 9 листопада 2017 року прес-секретар Господарського суду Рівненської області Лунько Олександр Ігорович у Національній школі суддів України пройшов підготовку працівників апаратів судів на семінарі для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів на тему: «Зв’язки з громадськістю в судах».

Модераторами та викладачами виступили суддя Львівського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Олександр Сасевич, суддя, голова Миколаївського районного суду Львівської області Володимир Павлів, прес-секретар Господарського суду Львівської області Наталія Шайда, фахівець-експерт з комунікацій у системі правосуддя Ольга Давид та психолог, психотерапевт Ольга Уралова.

В ході семінару працівники апаратів судів дослідили та вивчили шляхи вирішення проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та міжнародно-правові стандарти відкритості правосуддя, удосконалили знання з етики спілкування з відвідувачами судів та правила і практичні навики етичного спілкування з відвідувачами судів, які мають інвалідність.

Учасники семінару проаналізували роль прес-секретаря як основної фігури у взаємодії суду та ЗМІ та сформулювали взірець організації медіа-супроводу діяльності суду.

Окрім цього, працівники апаратів судів виконали низку практичних завдань та отримали практичні поради психолога щодо формування навичок упевненої поведінки та ефективної комунікації, подолання психологічних бар’єрів у конфліктних ситуаціях.

  

Після успішного завершення вказаних курсів підвищення кваліфікації та здобуття теоретичних знань та практичних навичок у сфері судової комунікації Лунько О.І. отримав відповідний сертифікат Національної школи суддів України.