flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання робочої групи Комітету «Суди і ЗМІ»

15 червня 2017, 17:53

За повідомленням, розміщеним на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя, 14 червня 2017 року відбулось перше засідання робочої групи Комітету «Суди і ЗМІ», створеної під час першого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього» 22 травня 2017 року.

У засіданні взяли участь судді О.Сасевич, М.Бояринцева та О.Євтушенко, журналісти А.Уманець, В.Доброта, Л.Денисенко, В.Хрипун та представник Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні Д.Шинкарук. Інші учасники робочої групи також взяли активну участь в обговоренні питань, анонсованих на засідання.

Під час зустрічі прийнято за основу Регламент Комітету й окреслено подальші шляхи реалізації мети та завдань Комітету, спрямованих на вирішення інформаційно-комунікаційних та медійних проблем судової системи та судової журналістики, сприяння у налагодженні діалогу між судами та ЗМІ, координацію їх взаємодії для задоволення громадського інтересу в суспільно важливій інформації, що формуватиме довіру особи, суспільства під час судового захисту прав, свобод та охоронюваних законом інтересів людини. Також вирішено, що одним із важливих напрямів діяльності є створення на постійній основі діалогового майданчика для вирішення поставлених завдань.