flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено персональний склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

15 червня 2017, 10:26

За повідомленням, розміщеним на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя, 13 червня 2017 року даним органом було розглянуто питання про затвердження персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Як доповів заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, відповідно до частини другої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя (далі – Комісія), яка утворюється відповідно до закону.

Згідно з частиною другою статті 29 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» до складу Комісії входять:

два члени Вищої ради правосуддя, які не є суддями чи суддями у відставці;

два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які не є суддями чи суддями у відставці;

два члени Ради суддів України;

три судді Верховного Суду.

Частини третя і четверта зазначеної норми передбачають, що Вища рада правосуддя ухвалює рішення про затвердження персонального складу Комісії на підставі та в межах пропозицій вказаних вище суб’єктів формування Комісії.

Вищою радою правосуддя запропоновано включити до складу Комісії членів Ради Комкова Володимира Кириловича та Малашенкову Тетяну Михайлівну.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України визначила до складу Комісії своїх членів Лукаша Тараса Валерійовича та Прилипка Сергія Миколайовича.

Рада суддів України делегувала до складу Комісії суддів Київського апеляційного адміністративного суду Мєзєнцева Євгена Ігоровича та Київського апеляційного господарського суду Сухового Валерія Григоровича.

Водночас Голова Верховного Суду України листом від 11 січня 2017 року повідомив, що Законом України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року, положеннями якого до припинення діяльності у зв’язку з початком роботи Верховного Суду керується Верховний Суд України, не передбачені повноваження Верховного Суду України в частині формування складу Комісії.

«Рішенням Ради від 18 травня 2017 року № 1172/0/15-17 затверджено Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, відповідно до пункту 12 якого засідання Комісії вважається правомочним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин від загального складу Комісії. Загальний склад Комісії – 9 членів, дві третини від загального складу становлять 6 членів Комісії. Отже, за таких обставин Комісія правомочна проводити засідання і ухвалювати рішення», – зазначив Вадим Беляневич.

Враховуючи наведене, Вища рада правосуддя вирішила затвердити персональний склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя:

Комков Володимир Кирилович – член Вищої ради правосуддя;

Малашенкова Тетяна Михайлівна – член Вищої ради правосуддя;

Лукаш Тарас Валерійович – член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

Прилипко Сергій Миколайович – член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

Мєзєнцев Євген Ігорович – член Ради суддів України, суддя Київського апеляційного адміністративного суду;

Суховий Валерій Григорович – член Ради суддів України, суддя Київського апеляційного господарського суду.