flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-семінар з підготовки та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів на тему: Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях.

17 лютого 2023, 16:43

17 лютого 2023 року відбулася підготовка та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів судів на тему “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях” у якому взяли участь працівники апарату Господарського суду Рівненської області.

У межах підготовки працівники прослухали лекції та мали змогу обговорити питання забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій. Реагування на надзвичайні ситуації в умовах воєнного стану (повітряна тривога, вимкнення електропостачання, евакуація з небезпечного району чи з зони вибуху); забезпечення функціонування ефективної системи оповіщення працівників суду про надзвичайні ситуації. Алгоритм дій працівників суду у разі загрози збройного нападу чи обстрілу, загрози застосування зброї масового ураження; принципи надання невідкладної допомоги постраждалим внаслідок збройного конфлікту: первинний огляд потерпілого, перша допомога. Невідкладні та критичні стани, їх види, надання першої допомоги при різних видах критичних станів; евакуація постраждалих із зони вибуху. Перша домедична допомога при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу. Зупинка кровотеч, фіксація переломів. Ознайомлення з видами сучасної хімічної зброї та наслідками її ураження. Правила поведінки під час ураження хімічною зброєю.

Семінар був насиченим та різноплановим не лише за тематикою, а й за складом лекторів.  Спікерами заходу були Олена ПАНЧЕНКО – суддя Авдіївського міського суду Донецької області та Іван ПАВЛИШИН – начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО “Українська служба порятунку”, сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги.

Захід проводився  Національною школою суддів України в онлайн трансляції  через програму Zoom.

Після завершення семінару учасники отримають сертифікати Національної школи суддів України.