flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-семінар для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) судів “Комунікаційна діяльність судді-спікера та прессекретаря суду в умовах збройної агресії проти України”

05 серпня 2022, 14:15

05 серпня 2022 року відбулася підготовка та підвищення рівня кваліфікації  суддів-спікерів, помічників суддів і спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) місцевих та апеляційних судів на тему “Комунікаційна діяльність судді-спікера та прессекретаря суду в умовах збройної агресії проти України”, у якому взяла участь головний спеціаліст із забезпечення зв’язків зі ЗМІ Юлія Літвищенко.

Метою семінару стало: поглиблення знань і практичних навичок суддів-спікерів та прессекретарів щодо взаємодії з представниками ЗМІ з метою забезпечення гласності судових процесів, пов’язаних з військовою агресією росії проти України; ознайомлення з вимогами проведення моніторингу медійного простору та правилами безпечної роботи в соціальних мережах, здійснення ефективної комунікації у кризових ситуаціях, отримання практичних порад щодо налагодження ефективної роботи суддів-спікерів і прессекретарів в судах.

У межах підготовки працівники прослухали лекції та мали змогу обговорити питання моніторингу медійного простору. Роботи з інформацією під час війни; комунікації у кризових ситуаціях. Суд та соціальні медіа; забезпечення гласності судових процесів, пов’язаних з військовою агресією росії проти України. Злагоджена робота комунікаційних команд (суддя-спікер/ка і прессекретар/ка суду) для вчасного анонсування та висвітлення судового розгляду справ, пов’язаних з війною, на інформаційних майданчиках судів та інше.

Семінар був насиченим та різноплановим не лише за тематикою, а й за складом лекторів.  Спікерами заходу були Олексій НЕСТЕРЕНКО – суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області; Алла БАХМЕТЬЄВА – доцент кафедри масових і міжнародних комунікацій Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент; керівник інформаційно-аналітичного агентства “Уні-прес”; Ірина ТАРТАЧНИК – спеціаліст з комунікацій Вищої ради правосуддя; Ольга КАКАУЛІНА – головний спеціаліст Пресслужби Ради суддів України та Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ – директор Дніпровського регіонального відділення.

Захід проводився  Національною школою суддів України в онлайн трансляції  через програму Zoom.

Після завершення семінару учасники отримають сертифікати Національної школи суддів України.